Data Driven Society: zašto griješimo u odlučivanju i kako to promijeniti

Track

Keynote speech

Datum i vrijeme

utorak, 17. listopad 2017., 19:30

Dvorana

Dvorana A

Trajanje

45'

Biti u mogućnosti sagledati okolnosti i donijeti najbolje odluke na različitim razinama u procesu opisane transformacije, tema je ovog predavanja. Obzirom na rastuće potrebe komunikacije sa velikim brojem različitih sudionika, sposobnost razumijevanja načina donošenja odluka, prepoznavanje izvora podataka kao podloge za donošenje odluka te praćenje tog procesa, izazov je koji će pomoći ICT stručnjacima da uspješno prevladaju izazove promjena te prilagodbom tradicionalnog modela, osiguraju prostor za rast svog poslovanja a koje će unaprijediti i društvo u cjelini.

Predavanje će se osvrnuti na aktualno stanje i dosege u svjetskim regijama s naglaskom na Europu i posebno našu mikro-regiju odnosno Republiku Hrvatsku. Nastavno na tehnike odlučivanja te razumijevanja podataka koji u tom procesu imaju ključnu vrijednost, predavanje se dotiče i područja socijalnih mreža. Vezano na brz rast utjecaja društvenih mreža, razumijevanje načina života u socijalnim mikro-zajednicama, razlike između socijalne i društvene mreže te način kako iskoristiti današnji način života povezani su sa donošenjem odluka.

Strategija pristupa društvenim mrežama sastoji se od tri ključne elementa: slušanje, sudjelovanje i aktivacija. Slušanjem se podrazumijeva praćenje komunikacije kako bi se razumjela tema konverzacije, sentiment te utjecaj na publiku a čime se otvara prostor za prepoznavanje prilika za razvoj branda te poveća utjecaj na doživljaj koji klijent ima vezano uz proizvod ili uslugu. Ključno je shvatiti što klinent želi odnosno misli kroz njegovu interakciju.

Sudjelovanjem se na bazi analitičkih metrika proaktivno objavljuju sadržaji kako bi se reagiralo na ranije spoznate zaključke koristeći najprikladniji način ovisno o temi, klijentu i okolnosti. Aktivacija uključuje komunikaciju jedan-na-jedan, jedan-prema-više ili više-na-više a kako bi se proširila informacija ili povećao doseg diskusije, rasprave ili teme.

Detalji o predavanju

Vrsta: Keynote speach
Razina težine: Općenito
Poželjno iskustvo slušatelja: Bez iskustva (1 g. i manje)
Poželjna funkcija slušatelja: Svi

O predavaču

Najbolji pokrovitelj

Bolji pokrovitelj

Medijski pokrovitelj

HrOUG.hr

Konferenciju organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika. Više o udruzi možete saznati na Hroug.hr.

Prati nas na Facebooku

Prati nas na Twitteru

Sve novosti i zanimljivosti vezane uz HrOUG objavljujemo na Twitteru!